Hjärtsvikt? Var förberedd inför läkarbesöket

Läkarbesöket är ditt tillfälle att berätta om hur du mår och hur dina hjärtproblem påverkar ditt liv. Men du ska också ta chansen att prata med vårdpersonalen om vilka behandlingar som finns och vilket ditt nästa steg ska vara.

Ladda ner tips inför ditt läkarbesök

Ta gärna hjälp av Symtomkontrollen och läs mer om vanliga symtom inför ditt läkarbesök. Det kan också vara bra att prata om dina symtom med familj och vänner. Kanske har de lagt märke till någonting som du missat?

Gör symtomkontrollen

För dig med diagnos men med fortsatta besvär

Du som redan har fått diagnosen hjärtsvikt men trots behandling har försämrade eller besvärande symtom så är det viktigt att kontakta vården för uppföljning av dessa. Tänk på att förbereda dig noga och ta gärna med checklistan inför läkarbesök och symtomkontrollen som stöd. 

Till dig som har symtom men ingen diagnos

Om en läkare inte redan har gett dig en förklaring till dina besvär rekommenderas du att kontakta din vårdcentral/distriktsläkare så snart som möjligt. Läkaren undersöker så att rätt diagnos kan ställas, och så att du kan få reda på vad som ligger bakom dina besvär och vilken hjälp du kan få. Vid vissa fall kan du behöva remitteras till en hjärtspecialist för utredning och behandling. Fyll i symtomkontrollen och ta med dig svaren på frågorna samt checklistan till ditt läkarbesök.

Boka en läkartid

Om du vill få hjälp med dina besvär kan du själv boka en tid direkt via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du kan också ringa landstingens sjukvårdsrådgivning på telefon 1177. Och genom din dator, smarta telefon eller surfplatta kan du via skärmen interagera direkt online med en läkare hemifrån.

Få hjälp av en specialist online på medicheck.se

Här hittar du närmaste vårdcentral via 1177.se

Om du vill veta mer om hjärtsvikt:

  

Uppdaterad: 14-11-2017